2019. november 6.

Vadgalamb és Vadgerlice Gyermek Néptáncegyüttesek

A gyermek néptáncegyütteseket Dr. Kovács Henrik, a Magyar Táncművészeti Egyetem docense alapította 2012-ben. Az együttesek elsődleges célkitűzése a gyermekek képességeinek kibontakoztatása a népi játékok és nép táncok segítségével. Fontosnak tartjuk a közösségben aktívan, értékesen részt venni képes egyének nevelését. A mindennapi nevelés és oktatás mellett fontosnak tarjuk a színpadi megjelenést, ahol a hagyományos autentikus koreográfiák mellett nagy hangsúlyt fektetünk a magyar népmeséket tánccal feldolgozó, a közönséget interaktívan bevonó előadásokra.


A Vadgerlice Gyermek Néptáncegyüttesbe az óvodás és az első osztályos gyermekeket várjuk Hétfőnként és Csütörtökönként 16:30 és 17:00 óra között.

A Vadgalamb Gyermek Néptáncegyüttesben a második osztályosok és a tőlük idősebbek táncolnak Hétfőn és Csütörtökön 17:00 és 18:00 óra között.


A népi játékok és néptáncok mellett néprajzi ismeretekkel, valamint országosan és világ szinten is ritkaságszámba menően játékos táncjelírás tanítással is foglalkozunk.

Asszisztens Komáromi Blanka, a váci Piarista Gimnázium és Kollégium tanulója, a Váczi Néptáncegyüttes tagja. Asszisztens volt 2017-18-ban Gács Kitti a Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc művésze.  


A 2018/19-es tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Alapjának keretén belül a CSSP-Neptanc-2018-0386 azonosítószámú pályázattal bukovinai viseletet varrattunk, szakmai kiránduláson vettünk részt és oktatói tiszteletdíjjat fizettünk ki.


Néptánc módszertani eszközként a LippoZoo oktatási segédeszközt használjuk. 
Galamb Gála fellépés
Páneurópai Piknik emlékműsor


 

Információ és jelentkezés:

Dr. Kovács Henrik
kovacshenrik@gmail.com
+36 70 205 8607Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése