2014. augusztus 31.

II. Vadgalamb Kézműves és Néptáncos tábor

2014. augusztus 25.-től augusztus 29.-ig

A táborba 32 gyermek jelentkezett.
A tábor vezetői: Kovács Henrik a táncművészeti főiskola adjunktusa és Bubutimár Éva keramikus művész.
A tábort segítők: Nagy Hajnalka pénzügyes, Horváth Kata vesszőfonó, Henriett nemezműves,
Götz család- Zsuzsi, Dédi és barátaik, Szendehelyi Hagyományörzők, Boris néni, Haffner Anci és Talpai Zsanett önkéntes, Genzelmann László közösségi munkás, Haffner Kitti közösségi munkás, Horváth Anna rehabilitációs támogatásban részesülő önkéntesünk.

Első napon a gyerekek megkapták az Egyesületünk galamb medálját amit a Manóműhely kft. készített és adományozott erre a célra a résztvevőknek. A gyerekeket korosztályuk szerint két csapatba osztottuk.
Megalakult a vadgerlicék és a vadgalambok csapata!
A gerlicék - óvodások és elsős, másodikos gyerekek, a vadgalambok- a 3.  osztálytól fölfelé lévő gyerekek.
Napirend:
8-9 ig közös gyülekező- játék a parkban, vagy a Kultúrban- majd kilenckor reggeli.
Hétfő - Kedd:
Vadgerlicék: délelőtt 9-12 ig- kézműveskedtek , majd 12-13 ig közös ebéd a Szepi fogadóban, 13-16 ig délután népi játék néptánc.
Vadgalambok: délelőtt9-12 ig- néptánc, népi játék, 12-13 ig közös ebéd a Szepi fogadóban,  13-16 ig délután kézműveskedés.
15-16 között uzsonna!
Szerdán közös nap! Egész nap Sváb nap- Schupfnudl készítés! Közös ebéd , délután a falu Tájházába kirándulás - találkozás Boris nénivel, a falu egyik legidősebb asszonyával, kirándulás a Kálvária dombra.
Csütörtök - Péntek:
8-9 ig gyülekező, közös játék reggelizés.
Vadgerlicék : délelőtt- néptánc, népi játék, közös ebéd Szepi fogadóban, délután- kézműveskedés.
Vadgalambok. délelőtt- kézműveskedés, közös ebéd a Szepiben fogadóban, délután- népi játék, néptánc
15-16 uzsonna

Hétfő: kerámiakészítés, korongozás, mintázás
Kedd: nemezelés- labda, karkötő, készítés
Szerda: Hagyományőrző Sváb nap főzés, éneklés, tájház
Csütörtök: kosárfonás- koszorúkészítés, kosárkészítés
Péntek : gyöngyözés, ékszerkészítés gyurmából.Fontosnak tartjuk a kézművesség megőrzését a néptánc, a játék és a ritmus megismertetését  az utókorral! Célunk felnevelni egy olyan generációt akiknek a Kultúr működése természetes, akik tovább őrzik és megismertetik a közönséggel ezeket az értékeket! Ezért számunkra a Vadgalamb tábor megtartása misszió.

Mivel a falu lakosai német nemzetiségűek, ezért a Sváb hagyományok megmutatását is igen fontosnak érezzük. Külön köszönet a Götz családnak , hogy eljöttek és átadták tudásukat és Boris néninek , aki a gyerekeknek elmesélte a régi idők értékeit, játékait, hétköznapjait, megmutatta a falunk tájházát!

 "A galamb a szabadság jelképe! Szeretnénk mi is szabadon alkotni és az alkotás lehetőségét megadni mindenkinek"- mottónk ezen a héten biztosan megvalósult!

Külön köszönet a falu lakosainak a sütikért, a gyümölcsökért, lekvárokért, szörpökért, zöldségekért amik adományba érkeztek a gyerekek részére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése